En historisk skolavslutning på Vivsta skola

Publicerad den 13 juni 2014

En epok gick i graven när Vivsta skola höll sin allra sista skolavslutning fredag den 13 juni. Efter årsskiftet kommer elever och lärare att fortsätta skolverksamheten i Mariedalskolans nyrenoverade lokaler.

Den allra sista skolavslutningen hölls fredag förmiddag på Vivsta skola. Inför en skolgård full av elever, föräldrar och anhöriga höll rektor Robert Hedlund ett tal om Vivsta skolas historia.

 Efter hundra år ska vi få en ny skola. En ny, modern och mer anpassad skola, förklarar Hedlund.

Hedlund fortsatte att berätta om Vivsta skolas tidiga år, då skolan hade lärarlägenheter och barnen gick i skolan även på lördagar. Mycket har hänt under de hundra åren, och många elever har gått på skolan.

 Cirka 3300 elever har gått på Vivsta skola genom åren, fortsatte Hedlund.

Vivsta skolas sista sjätteklassare

Bland dessa 3300 elever finns skolans sjätteklassare, som är de sista elever att ha en skolavslutning som Vivsta skolas årskurs sex. Johan Samuelsson, klasslärare för 6A tillsammans med kollegan Per Larsson, beskriver flytten som tudelad.

 Det känns bra med flytten, men samtidigt lite konstigt, säger Samuelsson.

Eleverna från årskurs 6A blev överraskade med presentkort på Birsta City av sina lärare, som hade köpt presentkorten med pengar som blivit över från klasskassan. Som de allra sista sjätteklassarna tackade eleverna sina klasslärare för tiden som elever på Vivsta skola.

 Hej då, Johan. Tur att vi fortfarande bor grannar, säger en elev och kramar Samuelsson.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014