Elever arrangerade fotbollsturnering

Publicerad den 25 september 2014 rmidnordiccup 467.jpg

I september månad fick eleverna i årskurs 6 på Bergeforsens skola träna på ungt entreprenörskap, när de arrangerade en fotbollsturnering för kommunens alla elever i årskurs 6. Bakom idén låg Bergeforsens sjätteklassare, som arbetat hårt i flera veckor med att förverkliga turneringen.

– Det var kul att ordna allt själv, säger Josefine från årskurs 6 på Bergeforsens skola.

Fotbollsturneringen

I fotbollsturneringen deltog elever från Laggarbergs skola, Böle skola, Fagerviks skola, Ala skola och Bergeforsens skola. Skolorna bildade åtta sjumannalag som spelade två matcher vardera på Bergeforsens idrottsplan.

– Vi gjorde en frågeslinga med fotbollsfrågor som man kunde göra om man inte ville spela, fortsätter Josefine.

Flera ansvarsområden

Spelschemat är långt ifrån det enda som eleverna ordnade på egen hand. För att hela klassen skulle vara delaktig delade de upp sig i grupper med olika ansvarsområden. Tillsammans ordnade de inbjudningar, en frågeslinga, domare, spelschema, mat och ett vinnarpris.

– Det är en trälåda med en guldfotboll utanpå som vi gjort på slöjden, berättar Linus som ingick i en av arrangörsgrupperna.

Gun Svedin Thunström är lärare på Bergeforsens skola, och berättar att eleverna sett till att fotbollsturneringen gått från idé till praktiskt genomförande.

– Det här är ett sätt för dem att få använda sina förmågor och kunskaper, säger Svedin Thunström.

Ett lyckat arrangemang

Turneringen visade sig var ett lyckat arrangemang.

– Det var flera som sa efteråt att de tycker att vi borde fortsätta med turneringen nästa år, fortsätter Filip från årskurs 6 på Bergeforsens skola.

Årskurs 6 på Fagerviks skola blev vinnare av årets fotbollsturnering. Om turneringen fortsätter hos dem nästa år återstår att se.

– Nu har vi rullat bollen till vinnarlaget, avslutar Svedin Thunström.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014