De tar Böle till Skottland

Publicerad den 20 maj 2014

Grundlärarna Björn Jonsson och Per Carlström har packat väskorna – idag flyger de till Perth i Edinburgh, Skottland. Under tre dagar ska de ta del av Longforgan Primary Schools utomhuspedagogik, och visa Böle skola från sin bästa sida.

För andra året i rad deltar Böle skola i ett internationellt skuggningsprojekt. I år föll turen på Böle skolas grundlärare Per Carlström och Björn Jonsson, som under tre dagar ska skugga en lärare var på grundskolan Longforgan Primary School i Perth, Skottland.

Det känns otroligt spännande, säger Carlström.

Naturen som läromedel

Ing-Britt Pousette, rektor på Böle skola, berättar att Skottland är ledande när det kommer till kurs- och läroplaner. Longforgan Primary School använder sig av Outdoor Education, en modern utomhuspedagogik med naturen som klassrum.

– Vi har lärt oss väldigt mycket av de här resorna, speciellt när det kommer till deras utomhuspedagogik, förklarar Pousette.

Skapat en film om Böle

Eleverna på Böle skola har inte möjlighet att följa med till Skottland, men Jonsson och Carlström har gjort dem delaktiga i förberedelserna.

– De har spelat in en film på engelska om Böle skola som kommer att visas på skolan i Perth. De är väldigt intresserade av hur vår undervisning ser ut, säger Carlström.

För att elever och kollegor på Böle skola ska få ta del av erfarenheterna, kommer Jonsson och Carlström att dokumentera tiden på Longforgan Primary School med filmer och foton.

– Om resan blir lyckad är tanken att två grundlärare åker till våren igen, avslutar Carlström.

Mer information:
Ing-Britt Pousette, Rektor, Böle skola
Telefon: 070-340 17 19

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014