Bra start för sommarskolan

Publicerad den 19 juni 2014 wrxtimråik_arenaskolan 279.jpg

Sammanlagt 22 elever i årskurs 7-9 har tagit chansen att få extra hjälp med att läsa upp betygen i underkända ämnen över sommaren. Timrå kommuns sommarskola pågår i tre veckor och erbjuder elever lärarledd undervisning i matte, svenska, engelska och historia.

Fyra dagar har gått av Timrå kommuns sommarskola. Ulla Kaisanlahti Olsson, resurspedagog i matematik, berättar att eleverna har goda förutsättningar för att nå kunskapsmålen för godkänt.

 Det har redan gått över förväntan, säger Kaisanlahti Olsson.

Sommarskolan

Sommarskolan håller till i Arenaskolans lokaler och pågår mellan 8.30-13.00 varje dag under tre veckor. Eleverna erbjuds skolskjuts till och från sommarskolan, och får både frukost och lunch under dagarna.

De elever som går i sommarskolan är de som ämneslärarna har bedömt har så nära till ett godkänt betyg att de kan klara kunskapsmålen i aktuella ämnen på tre veckor.

"All eloge till eleverna"

Kaisanlahti Olsson undervisar i sommarskolan, och berömmer de elever som har tagit chansen att läsa upp ämnen från underkänt till godkänt.

 All eloge till eleverna som kommer hit och pluggar när kompisarna har sommarlov. De är fantastiska, avslutar Kaisanlahti Olsson.

Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014