Avslutningsfest på Älvstrandens förskola

Publicerad den 12 juni 2014

Tisdag kväll fick en festlig inramning för nio blivande förskoleklassbarn på Älvstrandens förskola. Med diplomutdelning, disco och middag firades barnens tid på förskolan.

För andra året i rad ordnade avdelningen Forellen på Älvstrandens förskola en avslutningsfest för de förskolebarn som efter sommaren tar steget från förskola till förskoleklass. Anzhelika Lundberg och Marianne Liljekvist jobbar på avdelningen och är de två som anordnat festligheterna för förskolebarnen i år.

Vi började med det i fjol och tyckte att det blev väldigt lyckat, så då bestämde vi oss för att göra samma sak i år igen, säger Liljekvist.

Middag för en kung

För att ge avslutningsfesten extra spänning sa Lundberg och Liljekvist att de lånat fina glas, tallrikar och bestick från kungafamiljen. Förtjusta över att äta plättar med sylt och grädde på ett kungligt porslin skålade barnen i Fanta.

 Jag tycker att vi ska skåla för att vi har kul, säger ett barn med glaset höjt.

Diplomutdelning och disco

Efter middagen väntade discodans och en diplomutdelning i ett av avdelningens lekrum. En efter en fick barnen ta emot både kramar och ett eget diplom med en text som tackade dem för lekfulla dagar på Älvstrandens förskola.

Det är en enkel sak att ha en middag, men det ger mycket till barnen. Då får de känna att de har blivit riktigt avfirade, avslutar Lundberg.

Kvällen avrundades med discodans och popcorn, båda lika populära inslag hos barnen.

Jag tyckte om popcorn när jag var fyra och jag tyckte om popcorn när jag var fem. Jag tycker om popcorn, avslutade ett barn med näven i popcornskålen.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 23 oktober 2014