Guide för inloggning på timra.se

För att logga in på timra.se som medarbetare krävs det att du har ett användarkonto i Timrå kommuns datormiljö. Har du inte fått något datorkonto så kan du ta upp detta med närmaste chef.

Steg för steg

När du tagit dig fram till inloggningssidan för medarbetare så möts du av ett inloggningsfönster. Gör följande för att logga in via den:

1. Skriv in ditt användarnamn i rutan för det (se det blåmarkerade området i bilden nedan), har du siffror i användarnamnet så går det bra att skriva dessa med tangentbordet.

2. När du fyllt i användarnamnet så ska du skriva in ditt personliga lösenord. Här skriver du in samtliga bokstäver och specialtecken med tangentbordet, precis som när du loggar in på en datorarbetsplats. Den stora skillnaden kommer när du ska skriva in siffrorna i lösenordet, här kan du nämligen inte använda tangentbordet utan siffrorna i lösenordet måste anges genom att klicka med musen på siffrorna i nummerdosan (se rödmarkerat område).

Att man måste ange siffrorna i lösenordet genom att klicka med musen är på grund av säkerhetsskäl, om din dator har virus eller liknande så blir det svårare för dessa att snappa upp ditt lösenord.

När du skrivit in användarnamn och lösenord enligt ovan så klickar du på Logga In och blir inloggad på timra.se.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 7 november 2011