Bostadsområden i Timrå

webbettaxkörsbärsträd 111.jpg

Timrå är en kustort mitt i Sverige. Strategiskt placerad mellan två städer och i en perfekt kombination samsas hav, skog, berg och vildmark.

Här finns en naturskön landsbygd som präglas av småskalig verksamhet och jordbruk. Samtidigt finns det starka industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen. I Timrå finns närheten!

Timrå - I Timrå centrum arbetar vi för att du ska kunna utföra dina vardagsärenden i en attraktiv gatumiljö. Hela Köpmangatan genom centrum genomgår en förvandling där gator och torg får en vackrare utformning. De befintliga affärsfastigheterna får nya, öppna ytor framför entréerna med sittplatser och gröna ytor. Det finns gång- och cykelbanor med pendlingsmöjligheter. Sundsvall når du kollektivt på 15 minuter, Härnösand på 40 och Stockholm på 40 minuter eller 3 timmar och 20 minuter, beroende på färdmedel.

Köpmangatan i Timrå har fått ett rejält ansiktslyft. Etappvis har vi arbetat med att skapa en trafiksäkrare och miljömässigt merattraktiv gata från Simhallsrondellen till Framnäsrondellen. Vi invigde vårt nya torg år 2013.

Bergeforsen - Alldeles intill Indalsälven och på "andra" sidan motorvägen. Kontraster som ger tysthet och snabb närhet. En av Sveriges största laxodlingar ligger vid Bergeforsdammen.

Kraftverket med 24 meters fallhöjd. Villaområden finns på promenadavstånd från daghem och låg- och mellanstadieskola. Givna platser i Bergeforsen är skidstadion på vintern och sandbrinken på sommaren.

Sörberge - Här finns ett litet centrum. Dessutom finns ICA Andersson, en nästan anrik ICA-butik som är känd för sina goda service. Faktum är många utifrån väljer att göra sina inköp här.

Fagervik - är en gammal bruksort med anor från sågverksepoken som bjuder på små, vindlande gator och lummiga kvarter. Skälarö Brygga är Fagerviks lilla hamn och utanför den ligger Gistaholmarna, som är perfekta för endagsutflykt. Varje år kommer 7 000 barn och ungdomar till det stora fotbollsfältet i Fagervik för att spela Mid Nordic Cup.

Söråker - Ett alldeles unikt Folkets Hus är en viktig samlingspunkt där unga och gamla möts. Här visar Sveriges första digitalbio opera direkt från Metropolitan via satellit eller Timrå IKs hemmamatcher på bioduk. En samlingsplats för ungdomar att utbyta idéer och skapa.

En enkel och nära utflykt att rekommendera är Åstöns naturreservat med Skeppshamns fiskeläge. Innan du når Åstön passerar du Tynderö, en idyll som ökar befolkningen med 2 000 personer sommartid. Från Tynderö kommer vårt bidrag till den kulinariska världen, Oskars surströmming.

Ljustorp - Här finns inte mindre än tre naturreservat. Röda bondgårdar, lador och betande kor är inte en fantasi. Och även Ljustorp har fantastiska lokalproducerade, ekologiska tomater, röda, gula och svarta från Ås. Vintern är stilla medan det sommartid finns flera kaféer och turistinformation. Butiken Ljustorps Handel spelar en viktig roll i det dagliga livet och efter en nedläggning tog ljustorparna saken i egna händer och startade en egen butik med stöd av föreningar och Länsstyrelsen. Att paddla på Ljustorpsån är en given sysselsättning.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 25 januari 2016