Byggrätter för flerbostadshus

Är du och ditt företag intresserad av kommunens lediga byggrätter? Är ni intresserad av att detaljplaneändra eller detaljplanelägga ett nytt område för bostäder oavsett privat eller kommunal mark? Möjligheterna är stora och vi är gärna bollplank i tidigt skede. Läs mer om våra byggrätter i nedanstående länkar samt kontakta oss med frågor!

Det händer mycket kring bostadsbyggande just nu både i Timrå kommun, i regionen och nationellt. I Timrå finns en politisk ambition att kommunen ska växa och arbetet med bostadsbyggandet är ett högt prioriterat område. Timrå har ett geografiskt perfekt läge med närhet till Sundvall (15 min) och Härnösand (25 min). Vi har havet nära våra centralorter och flygplatsen runt hörnet från Timrå centrum. Redan idag kan vi erbjuda kommunal mark för bostäder i Timrå centrum, Bergeforsen och Söråker. Vi är också intresserad av att planlägga nya områden med bostäder i olika typer av samverkansprojekt, gärna kombinerat med kommersiella verksamheter om läget är det rätta.

Några verktyg i arbetet att förverkliga bostadsbyggandet och Timrås tillväxt är Vision 2025 och kommunens nya Översiktsplan 2035. Kommunen har också förstärkt organisationen för bostadsbyggandet med en marknadsutvecklare för bostäder och ny planarkitekt. Vi är positiv till byggnation på både privat och kommunal mark.

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 30 januari 2019