Bara genomskinliga säckar på återvinningscentralen

Publicerad den 12 april 2017 5561649-plastic-bag.jpg

Från och med den 1 juni 2017 får du bara lämna avfall i genomskinliga säckar på återvinningscentralen. Kommer du med svarta eller färgade säckar får du sortera dem på plats.

Det här gör vi för att minska andelen felsorterat avfall och skapa en bättre arbetsmiljö för vår personal.

 Alla kommuner i Västernorrlands län kommer att införa detta och den här insatsen går helt i linje med vår vision, att skapa ett hållbarare samhälle.

Timrå återvinningscentral är välbesökt och varje vecka tar vi emot stora mängder avfall.  En del avfall levereras i svarta eller färgade sopsäckar, vilket ställer till en del pro­blem. Merparten av avfallet är rätt sorterat, men tyvärr händer det att vi hittar exempelvis elavfall, mediciner, färgburkar och oljefilter där det inte hör hemma.

Utdelning av sopsäckar

Du som besöker oss efter den 1 juni 2017 och har packat ditt avfall i färgade sopsäckar ges möjlighet att sortera på plats. Under en övergångsperiod kommer vi att bjuda på enstaka genomskinliga sopsäckar vid vår återvinningscentral, avslutar Lena Granlöf.

Sopsäckarna gäller även för grovsophämtning

Genomskinliga säckar gäller även för grovsophämtningen, det vill säga när vi åker runt i kommunen och hämtar upp grovsopor. 

Kommentera sidan Dela och tipsa

Sidan uppdaterad den 2 maj 2017